V dobách, ktoré priali životu a jeho pôžitkom, korunou dňa a jedla boli sladkosti. Vždy po chvíľach veľkého sústredenia nakoniec príde okamih, kedy sa všetky zmysly upnú na sladkosť, ktorá sa rozplýva na jazyku - oddych pre unavenú myseľ, uľahčujúci pôžitok a naviac obohatenie krvného obehu o látky, ktoré naše bunky potrebujú k mysleniu. Najväčším kúzlom medzi sladkosťami je čokoláda. Ľudia pred ňou odkladajú zábrany a stávajú sa z nich opäť deti otvorené, bezbranné a vnímavé. Prvé rastliny kakaovníka sa objavili pravdepodobne pred miliónom rokov, kakaovník sa v Mexiku a Strednej Amerike začal pestovať pred niekoľko tisíc rokmi a pred niekoľko sto rokmi sa kakao a čokoláda rozšírili do celého sveta. Olmékovia a Mayovia - staroveké národy Strednej Ameriky verili, že zo všetkých stromov v raji najvzácnejší je kakaovník. Považovali ho za potravu bohov.

So skromnosťou a pokorou sa skláňame pred ľuďmi, ktorí v minulosti až po dnešok pracovali s čokoládou, zdokonaľovali výrobné postupy, od podoby čokoládových bôbov používaných ako horký nápoj starovekých národov Južnej a Strednej Ameriky, až po dnešné umelecké výtvory.

Je to obrovské množstvo poznatkov, na ktoré môžeme nadviazať a ďalej rozvíjať, pretože čokoláda sa nám stala vášňou a chceme o nej vedieť stále viac, chceme sa s ňou naučiť narábať, až sa priblížiť k dokonalosti ručne robenej čokolády. Kvalita je pre nás úplná a prvoradá samozrejmosť. Inak to robiť nevieme a ani nechceme, kvôli Vám, ani kvôli sebe. Naše výrobné postupy sú založené na tradícii prevzatej z literatúry, od majstrov výroby čokolád z histórie a od odborníkov dneška. Na výrobu používame prvotriedne suroviny od výrobcov, ktorí sú zárukou exkluzívnej kvality našich výrobkov.